Motiváció vagy Inspiráció. Mi a különbség?

Nézz körül jelenlegi életedben és tudatosítsd magadban hogy jelenlegi helyzeted MÚLTBELI rezgésszinted következménye. A céljaid, az álmaid, amely felé jelenleg tartasz, azzal a rezgésszinttel harmonizálnak, ahogyan JELENLEG érzed magad, amilyen a jelenlegi rezgésed. Tehát ÉREZD MAGAD JÓL! Tudnod kell, hogy az, amire vágysz, már úton van. A te feladatod az, hogy biztosítsd a magas rezgésszintet. Érezd minél gyakrabban úgy magad mintha az álmod már valóra vált volna. Apránként érzékelni fogod környezetedben a változást. Ez egy nagyon egyszerű recept, könnyen követhető és minél többet gyakorlod annál gördülékenyebb lesz. A gyakorlás következtében egyre gyorsabban fogsz eredményeket elérni mivel egy idő után kiválóan érzékelni fogod azt is, hogy mit súg a szíved. Az inspirációd kiválóan fog működni. Az inspiráció szó egyébként azt jelenti, hogy „életet lehelni valamibe”.
Mi a különbség tehát az inspirált tett és a motivált tett között?
A motivációra általában úgy tekintek, mint egy rövid távú dologra vagy valamire, ami mögött általában nincsen szenvedély vagy lelkesedés. Elképzelhető hogy motiváltak vagyunk abban, hogy befejezzünk egy projektet a munkahelyünkön vagy otthon. Lehet, hogy motiváltak vagyunk abban, hogy kitakarítsunk, hogy kifizessük a számláinkat stb. Motiváltakká válunk akkor, amikor valamilyen formában kötelezettséget vállalunk.

Miért?
Azért mert szeretnénk, ha előléptetnének a munkahelyünkön vagy nagyobb fizetést szeretnénk vagy tiszta környezetet vagy, hogy ne kapcsolják ki az elektromos áramot a lakásunkban. Nem túlságosan inspiráló helyzetek, de ezeknek is megvan az értelmük és a helyük az életünkben. Tehát a motiváció rendkívül fontos, de tudni kell a helyén kezelni. Az inspiráció ezzel szemben sokkal nagyobb és hosszabb távú, mint a motiváció, de ha jól megfigyeled, láthatod, hogy az inspiráció a motivációdnak a mozgató rugója. Az inspiráció a szívedhez és lelkedhez beszél. Az inspiráció motiválhat téged abban, hogy a nehéz időszakokban is előre nézz és menj tovább. Az inspiráció ad erőt és kitartást ahhoz, hogy a semmiből megépítsd az álmod. Az embereket más más dolog inspirálja. Lehet, hogy téged az inspirál, hogy hatással légy mások életére vagy, hogy változást hozz a világba vagy, hogy etesd az éhező gyerekeket. Az inspiráció az univerzum sugallata és az üzenet csak neked szól. Mindig ötletet ad neked hogy hogyan és merre lépj tovább. Feladat: Azt javaslom, hogy vedd egy kicsit szemügyre a céljaidat, álmaidat.

Mely célok, álmok megvalósításában érzed magad motiváltnak és melyekben érzel inspirációt?

Kérdezhetném például úgy is, hogy célod, álmod mely aspektusát érzed motiválónak és melyiket inspirálónak?

Az inspiráció egy fantasztikus erő, amely mozgásban tart a célodhoz vezető úton, főleg amikor akadályokban ütközöl. Ilyenkor nagyon sokat segít a továbblépésben a valódi, szíved mélyéről és lelkedhez szóló inspiráció. Ezért érdemes elgondolkodnod azon, hogy mi az, ami valóban inspirál téged, mi az, ami képes fellobbantani a lelkesedésedet. Ezt az információt arra is felhasználhatod, hogy tovább finomíts a céljaidon. Elképzelhető, hogy találtál a célodban olyan vetületet, ami már nem inspirál (vagy motivál). Elképzelhető hogy átírod céljaid listáját, hogy sokkal több inspiráció legyen benne. Bónusz gyakorlat: A nap folyamán próbáld megfigyelni azt, hogy mi az ami, motivál téged és milyen az, amikor inspirációt érzel. Megfigyelheted ezt például az ebéd választásánál, vagy amikor például hazafelé vezető utat kiválasztod, vagy amikor eldöntöd, hogy melyik barátodat hívod fel. Tudatosítsd magadban a mozgatórugód természetét.

Forrás:
Részletek: Rezgésszint emelő